Martin Rådbo

Hem
Nyheter
Mål och drömmar
Citat
Förebilder
Inspiration

Roligt
Att inte leva

Bilder
Artiklar
Länkar

Personligt
Kontakt
Inspiration Friluftsliv Idrott Segling Scouterna
 

Friluftsliv

Jag idkar mycket friluftsliv. En stilla höstdag ute på havet i en kajak är toppen men sanningen är nog den att jag trivs allra bäst när det är kallt, blåsigt och regnigt och man får kämpa lite.

Någon har sagt att tid utomhus räknas dubbelt och jag kan inte annat än instämma!

Favoritplatsen för alla former av uteliv är helt klart Sverige. Jag har seglat i Västindien, vandrat i Belgien, rest i Afrika och så vidare, men det är ju alltid bäst här hemma. Segling på vår egna västkust, fjällvandra i Sarek, paddla kaja i Stockholms skärgård eller springa orientering i någon av våra fina skogar runt Göteborg.  

Förmodligen kan du få med mig på nästan vad som helst så tveka inte att fråga. Gränsen går vid aktiviteter där jag känner en direkt fara för att förolyckas på något sätt. Där hamnar till exempel extrem bergsbestigning. Om inte farorna med bergsbestigning hade varit så uppenbara hade jag stått på toppen av Mt Everest för länge sedan. 

Friluftsbetonade hemsidor
Stora Blå, friluftsliv som affärsidé
Utsidan, Sveriges bästa hemsida för friluftsliv av alla de slag.
Outside, Sveriges utan tvekan bästa tidning
Utemagasinet, också en bra och inspirerande friluftstidning
Multisport i Sverige
Renata Chlumskas sidor

Artikel
En ny vinterkompis (pdf)

Tänkvärd läsning
Olyckan där Göran Kropp omkom

 

"Jag gillar inte när det är mysigt. Jag vill att det ska vara tufft. Om det är mysigt har man inte åstadkommit något. Man har inte kämpat. Att det är jobbigt är halva nöjet"
Renata Chlumska

"Längtan efter att få uppleva Everest är enorm. Om någon kunde ta bort livsfaran som det innebär att bestiga berget men behålla de psykiska och fysiska utmaningarna hade jag redan stått på toppen."
Martin Rådbo

Martin Rådbo
martin@radbo.org