Martin Rådbo

Hem
Nyheter
Mål och drömmar
Citat
Förebilder
Inspiration

Roligt
Att inte leva

Bilder
Artiklar
Länkar

Personligt
Kontakt
Personligt Kärleken Projekt Utbildning Resultat idrott

Projekt och ledarskap

Jag älskar att driva stora projekt och att få genomföra till synes omöjliga uppdrag. Ju större utmaning det är och ju svårare det kan verka, desto mer trivs jag. Att få leda ett gäng med bra människor tillsammans mot stora mål är fantastiskt. 

Nedan följer delar av min lilla "dagbok" över stora som små event genom åren samt en del ledarskapsutbildningar som jag varmt kan rekommendera. 

1995 Blå hajk
Ett friluftsarrangemang med kursinslag såsom ledarpsykologi, sjukvård och gruppdynamik. 

1996 ALU Veckolång
Allmän ledarutbildning för scoutledare. Kursen innehöll bland annat momenten ideologidiskussioner, pedagogik, didaktik, gruppsykologi och metoder såsom friluftsliv, den lilla gruppen samt "Learning by doing".

1996 World Moot
Ett arrangemang där scouter från hela världen fick deltaga för att ha kul och utbyta erfarenheter. Jag var ansvarig för att deltagarna fick en minnesvärd upplevelse de fyra första dagarna då de skulle vara ute på hajk. Totalt rörde det sig om 2800 personer. 

 

1996 Rixmöte
Ett årsmöte för unga scouter i Sverige. Arrangemanget hölls i Göteborg och jag ansvarade organisatoriskt för att 500 deltagare kunde genomföra sitt årsmöte, samt även för cirka 50 funktionärer.

1997 Explorer Belt
Ett arrangemang där man i par vandrar i ett främmande land. Vandrade med Johan som jag inte träffat innan, och fick i honom en livslång vänskap. 

 

1998 Segling Västindien
Seglade 1998 under tre månader som skeppare i Västindien med båten Attuttalör. En fin upplevelse med en varierande besättning hängde med hela eller delar av resan. Mycket intressant ur psykologisk synvinkel att få uppleva och försöka få till stånd ett bra samarbete i en sådan grupp på liten yta. 
1999 Scouternas förbundsstämma i Gbg
Årsmöte för Svenska scoutförbundet i Göteborg med 600 deltagare. Häftigt arrangemang med många livliga diskussioner.

1999 Future Venture
Jag ansvarade ensam för ett 1500 personer uppdelade i grupper fick en oförglömlig upplevelse som start på detta läger. Grupperna starta på vitt skilda platser och sen sova totalt två nätter på platser runt om i naturen. 

 

2000 Afrikaresa
En resa med en stor grupp till Afrika. Om igen en stor psykologisk utmaning att få alla i denna stora grupp att må bra, en del gjorde det helt enkelt inte. 
Höjdpunkten på resan var bestigningen av Kilimanjaro. 

 

2001 Scout 2001
Sveriges största scoutläger med 27 000 deltagare. Jag var ansvarig för att de 3500 funktionärerna på lägret fick mat. Jag hade ett team på 100 människor som såg till att laga maten, servera och diska. Totalt serverade vi fyra måltider per dag under tre veckor. 

 

2003 Kragenäs 2003
Ett scoutläger i norra Bohuslän. Skapade tillsammans med mina funktionärer en minnesvärd vecka för de knappt 1000 scouterna på lägret som var mellan 10 och 12 år gamla.

 

2004 O-Ringen i Gbg
O-Ringen är ett jättelikt orienteringsarrangemang där cirka 15.000 löpare tävlar fem dagar i rad mitt i sommaren. Detta året sprang jag inte tävlingen utan var med som ansvarig för hela det datorsystem som krävs för att hålla ordning på stämplingar och resultat. 

 

2005 Charterskeppare i Grekland
Fick i år chansen att jobba som skeppare på stora charterbåtar nere i Grekland. Ett annorlunda typ av jobb som jag gärna skulle vilja utveckla mer. 

2006 Femmans multisportrace
Stod som tävlingsledare för Fk Herkules första multisporttävling som hölls vid Kåsjöns badplats. Succé är ordet. Över 300 deltagare kom till start och alla verkade nöjda. 
2007 Navigare Yachting
Har fortsatt att arbeta en del för Navigare nere i Grekland under året. Har blivit erbjuden heltidstjänst där nere men är osäker på om jag vill lämna mitt liv här hemma.
2007

 

Champs Meeting
Ansvarig för all teknik under orienteringstävlingen 'Champs Meeting', en elittävling till minne av Arto som gick bort under ett träningspass för några år sedan.
TV-sändning, GPS-tracking av löpare, streaming på internet m.m. ingick i detta pilotprojekt för orienteringssporten.
2007

 

Teknologia 10 år
Mitt företag Teknologia fyller 10 år och kan glädjas åt att vara framgångsrikt och fortfarande fungera fint.
2008

 

Renovering
Har påbörjat jobbet med att renovera och göra iordning i vårt hus.
2008

 

Europas största multisporttävling
Jag arrangerar nu Europas största multisporttävling vilket lockar både Sveriges elit samt mängder med idrottare från hela landet.
2009

 

Konsultuppdrag som skeppare i Medelhavet
Arbetar då och då för Navigare Yachting med olika former av uppdrag. Allt ifrån att segla med chartkunder som inte har egen erfarenhet av båt, till att ansvara för reparation och underhåll av båtarna. "När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på."
Nalle Puh
martin@radbo.org